Kuzeydoğu Kafkaslar

Mayıs/Ekim 2015 Her hafta

Bilgiler

Başlangıç Yeri: Iflis
Bitiş Yeri: Trabzon
Tur Süresi:  6 gece 7 gün
Çocuk İndirimi:
Tur Tipi: Kültür
Min-Max Katılımcı: 5/14
Katılımcı Yaşı: 7/70
Zorluk Derecesi: *

Kayıt

GENEL AÇIKLAMA

  • 1.Gün: İstanbul-Tiflis uçağı ile Tiflise varış. Havaalanında grubu karşılama. Hotel’e transfer. Akşam Yemeği, Konaklama.
  • 2. Gün: Sabah kahvaltısının ardından rehberimizle birlikte aracımızla otelden ayrılıyoruz. Gezilecek yerler Metekhi kilisesi ( XII. YY ), Abanotubani, Narikala Kalesi, Gürcü Sanat ve Tarih Müzesi. Daha sonra Rustaveli Caddesi boyunca gezinti ve serbest zaman. Otele dönüş, Akşam yemeği ve konaklama.
  • 3. Gün: Kahvaltı sonrası Batum’a hareket. Yol boyunca Mtskheta bölgesinde Gürcistan’ın eski başkentinin bulunduğu yerde Jvari, Sveti-Tskhoveli gezilip, Gori şehrine doğru yolumuza devam ediyoruz. Ünlü Sovyet devlet adamı Stalin’in doğduğu kent olan Gori’de müzesi, evi ve seyahatleri esnasında kullandığı vagonu gezme imkânını bulacağız. Yine yolumuz üzerinde bulunan Gürcistan’ın ikinci büyük kenti Kutaisi’de öğle yemeği, sonrası Batum’a varıyoruz. Batum Şehir Parkı gezisinden sonra Otele transfer oluyoruz. Akşam yemeği Batum’un ünlü Restoranı Gemi-Taverna’da.
  • 4.Gün: Batumdaki ünlü Botanik Bahçesini ve Gürcü Kilisesini ziyaret ettikten sonra, ve Sarp Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen Çamlıhemşin ilçesindeki Ekodanitap Natural Life’a yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.
  • 5.Gün: Pazar ilçesine dönerek Çamlıhemşin’e varıyoruz. Fırtına Vadisi boyunca, Tarihi köprüler, konaklar ve tarihi Zilkale Kalesini ziyaret ediyoruz, dönüp Ayder Yaylası gezisi ve istenirse Kaplıca dinlencesi yapıyoruz. Çamlıhemşindeki yöresel akşam yemeğinin ardından tekrar Ekodanitap’a dönüp akşam yemeği yiyip konaklıyoruz.
  • 6.Gün: Kahvaltı sonrası Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöldeki Yayla gezintilerinin ardından Trabzon’a varıyoruz. Ayasofya kilisesini ziyaret edip, şehir gezisinden ardından Otel’e transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Otelde.
  • 7.Gün: Kahvaltının ardından Altındere Milli parkına giriyoruz ve Sumela Manastırı ziyaretinden sonra Trabzon Havalimanına transfer oluyoruz.

Otel***/Pansiyon
Öğle pikniklerinde çorbayla başlayan,salata ve sıcak protein (et türleri) ile devam eden ve tatlı(genelde helva veya kuru meyve) ile son bulan mönüler...Sabah ve Akşam yemekleri konaklama birimlerinin restoran bölümlerinde, genelde geleneksel fakat türk mutfağından da leziz yemekler...

  • Küçük bir sırt çantası (Günlük yürüyüşlerde yedek eşyanızı ve kumanyanızı koyacağınız yaklaşık 25 lt. sırt çantası)
  • Yürüyüş ayakkabısı (Bileğinizi kavrayan, yüksek topuklu olmayan, taban sertliği ve tabanında bol tutamağı bulunan)
  • Spor ayakkabı veya Sandalet (Yürüyüş haricinde giyeceğiniz ve yedek olarak bulunacak az yer kaplayan hafif ayakkabı)
  • Yağmurluk (Tercihen panço dediğimiz, geniş ve bol başımızdan geçirip gövdemizi kaplayan aparat)
  • Sweat-shirt (Uzun kollu polar veya sentetik üst giysi )
  • T-shirt (Sentetik, teri üzerinde tutmayan )
  • Pantolon (Sentetik veya polar, erken kuruyan, geniş kesim, iki adet yeterli )
  • Şort ( Sıcak günler için-yada şort olabilen pantolon )
  • Mayo ( Buzul göllerine, Karadeniz'e veya kaplıcaya girmek için )
  • Sıvı İçecek Kupası

Banka Hesaplarımız

Hesap Sahibi: Türkü Turizm inş.Taah.nak.tic.ltd.şti.

Yapı Kredi Bankası:
TR09 0006 7010 0000 0083 2029 47

Ziraat Bankası:
TR 650001000667253223395001(TL,M.Demirci Hs.)
TR38 0001 0006 6725 3223 3950 01(TL)

 TR38 0001 0006 6725 3223 3950 02(USD)
TR11 0001 0006 6725 3223 3950 03(EURO)
TR540001000667253223395005 (GBP-İNGİLİZ STERLİNİ)

Mail order formumuzu doldurarak ödemenizi kredikartı ile de yapabilirsiniz.
Mail Order Formu (PDF)
Mail Order Formu (WORD)

ÖNEMLİ NOTLAR

  • Fora Pansiyon ve Yayla Pansiyonlarda odalar genelde 2-3 yataklıdır. Bütünüyle ahşap,geleneksel kurtboğazı sitilinde inşa edilmiş bu yapılarda banyo ve tuvaletler ortaktır.
  • Turlar tam pansiyondur.Tur fiyatlarına; Tam Pansiyon+ Rehberlik + Jeep veya minibüslerle ulaşım ve ören yerlerine giriş ücretleri dahildir.
  • Kamplı turlarda temel kamp malzemeleri(çadır, uykutulumu ve mat) acentece temin edilir.
  • Yaşamsal fonksiyonlar gözetilerek,hava ve yol koşullarına göre,turlarda rotalar değiştirilebilir veya iptal edilebilir.
  • Turlarda öğle yemekleri piknik veya kumanya şeklindedir.
  • Turlarda, mısır ekmeği, lahana çorbası, lahana sarması, muhlama tereyağında alabalık,kaymak muhlaması ve pelit tatlısı başlıca yöresel yemek çeşitleri olarak sunulur.
  • Kamplı turlarda; çay, kahve, meyve suyu,peynir, zeytin, reçel, bal, tereyağı, konserve yemekler (barbunya,patlıcan kızartma,tas kebabı,sarma,ton balığı) salam, sosis, sucuk, tavuk, çorba(çeşitli), makarna, pilav, helva,fındık ezmesi ve kurutulmuş meyva başlıca yiyeceklerdir.
  • Giysiler, çok sıcak ve çok soğuk-yağışlı iklim tipine uygun olmalıdır.Sırt çantası,cep feneri,sıvı içecek kupası getirilmesi başlıca gerekli donanımlardandır.
  • Asla kestirme yollar denemeye kalkmamak,özellikle çıkışlarda ve kesinlikle her zaman siste kapalı bir gurup halinde kalmak,rehberi görüş mesafesinde bulundurmak,sırt çantasını rehbere danışmadan asla bir başkasına teslim etmemek,kazanılmış veya kaybedilmiş yükseklikten geri adım atmamak gereksiz bir tek gram bile taşımamak ve özellikle kamplarda ortak bir eş-güdüm içinde hareket etmek mutlak uyulması gereken kurallarımızdır.
Yaşanabilecek doğal olumsuzluklarda(soğuk,sis,yağmur vb.) ve kişisel yetersizliklerde (yüksek tansiyon, yükseklik korkusu, dağ hastalığı vb.) varılacak noktaya ulaşmaktan çok yaşamsal fonksiyonlar önemsenecektir. Deneyimli rehberlerin eşliğinde, yürüyüşlerde bir eğitim yürüyüşü veya fiziksel antreman havası yaratmamaya özen gösterilecek,insanların eziyet çekmek için değil zevkli anlar yaşamak beklentisiyle bir dağa yaklaştıkları,ilk kez bu yüksekliklere ulaşanların karşılarında buldukları manzaralardan doğallıkla aşırı etkilenebilecekleri akıldan çıkarılmayacaktır.Yürüyüşler boyunca doğal yaşlı ormanlar tanıtılacak,bölgenin yaban hayatı ve bitki örtüsü hakkında bilgiler verilecektir.

 

ZORLUK DERECELERİ

  • Trekking sporuna yeni başlayacak olanların en düşük zorluk derecesinden başlamaları salık verilir. Kondisyonları iyi de olsa işin alışkanlığı ve hissiyatı açısından bu gereklidir. Ara vermiş olanlar bile geçmişlerinde ne kadar zor parkurlar geçmiş olurlarsa olsunlar, seviyelerinin bir iki derece gerisinden başlamaları faydalarınadır. Kimi zaman bu durum, işine ara vermiş rehberler için bile gereklidir. 1 den 6 ya kadar sınıflandırılmış zorluk dereceleri vardır:
  • Zorluk Derecesi 1: Yürüyüş eğimi azdır. Yükselme yani çıkış çok az yapılmaktadır. Çıkışlar 100 mt.yi geçmez. Patikalar geniştir. Toplam yürüyüş süresi 2 saati geçmez. Yürüyüşlere yeni başlayanlar ve sağlık problemleri olmayan herkes katılabilir.
  • Zorluk Derecesi 2: Yürüyüş eğimi azdır. Toplamda 300 mt.yi geçmeyen hafif çıkışlar içerir. Zorluk derecesi 1 olan parkurlardan farkı genelde süresidir. Toplam yürüyüş süresi 3,5 saati geçmez. Birkaç hafif yürüyüşe katılmış herkese uygundur.
  • Zorluk Derecesi 3: Yürüyüş eğimi artık artmaktadır. 500 metreyi geçmeyen çıkışlar içerir. Daha dar patikalardan, bazen sık ormanlık alanlardan daha çarşak bölgelerden geçmek gerekebilir. Islak geçişlerde yoğunlaşmaktadır. Toplam yürüyüş süresi 5 saati geçmez. Yürüyüşler kondisyonu iyi olan ve yürüyüş deneyimi de olan herkese uygundur.
  • Zorluk Derecesi 4: Yürüyüş eğimi fazlalaşmaya başlar. Çıkışlar 700 metreyi bulmaktadır. Patikalar iyice bozuktur, bazı yerlerde yoktur. Daha kayalık ve çarşak arazide yol lınmaktadır. Toplam yürüyü. Süresi 6,5 saati geçmez. Sportif ve kondisyonu iyi olan kişilere uygundur.
  • Zorluk Derecesi 5: Yürüyüş eğimi artık zorlu ve fazladır. Çıkışlar 1000 metreyi de geçmeye başlar. Sert yapılı, taşlık, kayalık ve patikasız alanlardan gidilmektedir. Ormanlık alanları oldukça zorludur. Islak geçi.ler de mevcuttur. Rehberin oldukça deneyimli olması gerekir. Toplam yürüyüş süresi 8 saati bulmaktadır. Teknik çıkışlar içermemesine rağmen bu zorluk derecesi yüksek yürüyüş sportif, tecrübeli ve kondisyonu iyi deneyimli yürüyüşçüler için uygundur.

İletişim

Türkü Turizm

Tel: 0 (464) 651 72 30

Fax: 0 (464) 651 75 70

GSM: 0 (533) 341 34 30 (Mehmet DEMİRCİ)

mail: info@turkutour.com

web: www.turkutour.com

Kayıt